GeolinQ
Spatial Data Management

GeolinQ 1.2.0 introduceert Seamless Point Surface

Versie 1.2.0 introduceert de Seamless Point Surface dataset driver in GeolinQ. De Seamless Point Surface (SPS) dataset driver maakt het automatisch combineren van bestaande puntenwolken en raster datasets tot een aaneengesloten dataset mogelijk. Met deze uitbreidingen  biedt GeolinQ 1.2.0 nog meer mogelijkheden om databronnen te ontsluiten, te combineren en de gegevens te distribueren. Gegevens uit verschillende bronnen kunnen via datamodellen aan elkaar worden gekoppeld en zijn direct beschikbaar voor visualisatie en publicatie. 

Seamless Point Surface (SPS) dataset driver   

Het combineren administratieve gegevens en feature gegevens uit verschillende datasets en databronnen was al mogelijk met GeolinQ. De Seamless Point Surface (SPS) dataset driver maakt het combineren van afzonderlijk puntenwolken en rasterdatasets nu ook mogelijk. Gebruikers kunnen prioriteitsregels definiëren op basis van metadata attributen van datasets voor het automatisch en flexibel samenstellen van kaartbladrandloze modellen van puntenwolken en rasterdatasets. Op basis van de prioriteitregels wordt de geografische omhullende van de datasets in het SPS model bepaald waarbij de overlap tussen datasets verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat een naadloze overgang tussen de puntenwolken en rasterdatasets.

Alleen de omhullenden van de datasets worden opgeslagen in het SPS zodat geen redundante opslag van punt- en rasterdata nodig is. Hierdoor kan een SPS snel bijgewerkt worden wanneer datasets aan het SPS toegevoegd of verwijderd worden.  Meer informatie over SPS.