GeolinQ
Spatial Data Management

Beheer

De eindgebruiker kan het GeolinQ platform zelf beheren vanuit de web interface. Zelfs het onderhoud zoals het installeren van nieuwe GeolinQ releases wordt grotendeels vanuit de web interface ondersteund.

Tenants

Het GeolinQ platform is eenvoudig te beheren voor meerdere organisaties, afdelingen, projecten of klanten door het gebruik van tenants . Een tenant is op zichzelf staande instantie van GeolinQ met een configuratie met eigen gebruikers, databronnen en datasets voor een organisatie, klant of afdeling. Het gebruik van tenants maakt het mogelijk dat meerdere organisaties of afdelingen van dezelfde GeolinQ installatie gebruik kunnen maken.

Gebruikersbeheer

De autorisatiestructuur in GeolinQ verleent gebruikers toegang tot gegevens en functionaliteit in GeolinQ. Gebruikers worden toegekend aan gebruikersgroepen. Aan gebruikersgroepen kan toegang worden verleend tot databronnen en machtigingen om databronnen te bewerken. GeolinQ beschikt over een eigen wachtwoord authenticatie maar ondersteunt ook OpenID authenticatie voor Single Sign On (SSO).

Taakbeheer en taakservers

Het importeren van gegevens en het uitvoeren van processen zoals het doorsnijden van datasets of het genereren van contouren wordt uitgevoerd in taken. De taken worden uitgevoerd op een taakserver zodat de applicatieserver niet onnodig wordt belast. De voortgang en de log van de taken zijn voor gebruikers inzichtelijk.

XML Script

Voor het automatiseren van beheerprocedures kan XML script worden gebruikt. In het XML script kunnen operaties worden uitgevoerd zoals het aanmaken van een tenant en het inladen van een databron. Het gebruik van scripts maakt het gebruiker van handmatige procedures overbodig en bespaart veel tijd.

Installatie en updates

Regelmatig worden er nieuwe versies van GeolinQ uitgebracht door IntellinQ. Deze versies zijn te downloaden in het supportportaal. Klanten hebben een supportaccount waarmee zij toegang hebben tot het supportportaal en de nieuwe versies van GeolinQ. Een nieuwe versie van GeolinQ migreert na installatie automatisch de configuratie inclusief de onderliggende database naar de nieuwe GeolinQ versie.

Naast implementatie op eigen hardware kan het GeolinQ platform ook worden afgenomen als GeolinQ as a Service (GaaS). Als GaaS biedt IntellinQ de GeolinQ oplossing op een Virtual Private Service (VPS) omgeving waarbij altijd de meest recente GeolinQ versie beschikbaar is. De klant beheert alleen de tenants, gebruikers en taken en heeft geen omkijken naar installatie van updates.