IntellinQ
Spatial Data Management

Bedrijf

IntellinQ is gevestigd in Rotterdam en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor het integreren van zeer grote hoeveelheden geografische gegevens. Daarnaast levert IntellinQ diensten ter ondersteuning aan organisaties die gebruik maken van onze oplossingen.

Begin 2015 heeft IntellinQ het GeolinQ platform gelanceerd voor het koppelen en verwerken van ruimtelijke gegevens. Het platform beslaat de gehele keten voor ruimtelijke gegevens: het modeleren, opslaan, beheren, koppelen, visualiseren en distribueren van puntenwolken, raster en vector data. Het object georiënteerde platform maakt gebruik van open standaarden en kan zeer vergaand worden geconfigureerd en worden aangepast aan de wensen van de eindgebruiker.

IntellinQ richt zich op de internationale markt voor geografisch gegevensbeheer. Primaire markten zijn de watersector en de remote sensing markt. In deze markten is behoefte aan oplossingen met een hoge verwerkingssnelheid en opslagcapaciteit door de snel toenemende hoeveelheid gegevens. Het GeolinQ platform voorziet in deze behoefte doordat het grote hoeveelheden puntenwolken, raster en vector data kan verwerken.

Sinds begin 2016 richt IntellinQ zich ook op de Nederlandse overheid voor het ontsluiten en koppelen van het stelsel van basisregistraties. In GeolinQ kunnen gegevens uit de BAG, de BRK, de WOZ en het NHR worden gekoppeld tot nieuwe datasets en worden ontsloten via OGC services.

In 2017 heeft IntellinQ de functionaliteit verder uitgebreidt waardoor GeolinQ ook voor toepassingen kan worden ingezet voor het leveren van gegevens als bronhouder. Ook is de functionaliteit opgenomen zodat kaartportalen geconfigureerd kunnen worden.  

Binnen ons expertisegebied blijven we zoeken naar oplossingen en nieuwe wegen om het gebruik van ruimtelijke gegevens verder te ontwikkelen. Naast eigen productinnovatie is IntellinQ continu op zoek naar partners om samen te innoveren op het gebied van ruimtelijke informatievoorziening. Samen staan we sterk.